• Посилання скопійовано

Посвідчення водія можна буде отримати в «Дії»

Уряд ухвалив постанову, завдяки якій обміняти або замовити посвідчення водія можна буде в мобільному застосунку та на порталі Дія

Посвідчення водія можна буде отримати в «Дії»

Міністерство та Комітет цифрової трансформації України повідомляє, що Уряд схвалив постанову, завдяки якій обміняти або замовити посвідчення водія можна буде в мобільному застосунку та на порталі Дія. 

Постановою Кабінету Міністрів внесено зміни до Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортним засобом. 

«У Дії можна буде замовити послугу з видачі чи обміну посвідчення водія. Буде можливо просто зайти у застосунок, замовити посвідчення і потім його забрати у найближчому сервісному центрі МВС. Нам писали, просили про це і ось нарешті ми готові до запуску цієї послуги».

Михайло Федоров,
Віцепрем’єр-міністр України – Міністр цифрової трансформації

Щоб обміняти посвідчення водія в Дії, потрібно буде заповнити необхідні поля, вказати про наявність медичної довідки, дійсної на дату подання заяви та подати заявку.

Дію 2.0 оновили 3,7 млн українців, з них – 1,5 млн користуються цифровими водійськими посвідченнями. 

Нагадаємо, Верховна Рада прирівняла цифрові документи в Дії до паперових 

Постанову було розроблено за підтримки Міністерства внутрішніх справ України.

Джерело: Міністерство та Комітет цифрової трансформації України

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»