• Посилання скопійовано

Комітет підтримав законопроєкт про заміну водійських посвідчень до січня 2033 року

За законопроєктом №8082 посвідчення водія, оформлені до дня набрання чинності цим законом, є чинними до закінчення строку дії, але не пізніше 19 січня 2033 року

Комітет підтримав законопроєкт про заміну водійських посвідчень до січня 2033 року

28 листопада відбулося засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури. Про це йдеться на сторінці Комітету у Фейсбуці.

Участь у заході взяли народні депутати України, представники Мінінфраструктури, МВС, ГСЦ МВС, Мінекономіки, Національної поліції, ДРС.

Народні депутати розглянули та обговорили законопроект про внесення змін до Закону України «Про дорожній рух» щодо імплементації законодавства (№ 8082), яким передбачається імплементувати положення Директиви 2006/126/ЄС про посвідчення водія в національне законодавство та ухвалили рішення рекомендувати Верховній Раді за результатами розгляду у першому читанні прийняти проект за основу.

Проєкт Закону передбачає внесення зміни до Закону України «Про дорожній рух» у частині приведення категорій транспортних засобів у відповідність до статті 4 Директиви 2006/126/ЄС із максимальним відображенням технічних характеристик відповідних транспортних засобів; посилення дії принципу поступового доступу до керування транспортними засобами відповідних категорій з урахуванням вимог статті 6 Директиви 2006/126/ЄС; установлення відповідно до норм пункту 2 статті 7 Директиви 2006/126/ЄС посвідчень водія терміном дії від 5 до 10 років залежно від категорій транспортних засобів; визначення основних умов для допущення осіб до керування транспортними засобами.

Але з огляду на незворотність дії закону в часі проєкт Закону також передбачає, що посвідчення водія, оформлені до дня набрання чинності цим законом, є чинними до закінчення строку дії, але не пізніше 19 січня 2033 року, та не підлягають обов’язковому обміну, крім випадків, передбачених законодавством. 

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»