• Посилання скопійовано

В Україні зміниться порядок реєстрації транспортних засобів: що нового?

В Україні з 14 грудня зміниться порядок реєстрації та перереєстрації транспортних засобів у сервісних центрах МВС

В Україні зміниться порядок реєстрації транспортних засобів: що нового?

МВС України у своєму телеграм-каналі повідомляє, що відбудуться зміни у процедурі реєстрації транспортних засобів.

Одразу дві постанови Уряду №1019 та №1299, які вносять зміни в процедуру реєстрації та перереєстрації транспортних засобів, набувають чинності 14 грудня.

«Перша зміна стосується дослідження транспортного засобу, яке проводить Експертна служба МВС. Воно виокремлюється з процедури реєстрації в сервісному центрі МВС. Це не означає скасування. Тепер його треба проходити до звернення за послугою реєстрації і перереєстрації», – розповів заступник очільника ГСЦ МВС Володимир Баранець.

Це виокремлення дозволяє надалі проводити реєстраційні дії з ТЗ онлайн за допомогою двох смартфонів чи комп’ютерів – власника і покупця.

Алгоритм реєстрації ТЗ при купівлі-продажу авто тепер такий: спочатку звертаєтесь в Експертну службу МВС, отримуєте висновок про ТЗ. Потім власник та покупець або їх представник звертаються у СЦ МВС і проводять перереєстрацію ТЗ. Це можна буде зробити і онлайн.

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»