• Посилання скопійовано

Раді пропонують змінити правила торгівлі вживаними автомобілями

Законопроєктом №9083 пропонується звільнити торговців ТЗ, що мають ідентифікаційні номери і поставлені на облік у МВС, від обов'язку перереєстровувати на себе вживані авто, які були придбані як товар для їх подальшого продажу кінцевим споживачам

Раді пропонують змінити правила торгівлі вживаними автомобілями

В умовах війни російської федерації проти України надходження до державного бюджету України від автомобільного ринку стали другими за величиною після надходжень від бізнесу, пов’язаного з торгівлею нафтопродуктами. Водночас експерти ринку заявляють про те, що на автомобільному ринку є ще достатньо питань, нормативне упорядкування яких зумовить більшу прозорість та спрощення бюрократичних процедур, що забезпечить додаткове зростання надходжень до бюджету за рахунок виведення операцій з «тіні».

З огляду на це, 6 березня 2023 року Д. Гетманцев, Я. Железняк та ін. нардепи зареєстрували у ВРУ проєкт Закону №9083 «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення порядку здійснення оптової та роздрібної торгівлі транспортними засобами суб’єктами господарювання, які поставлені на облік у Головному сервісному центрі МВС».

Його розроблено з метою удосконалення торгівлі вживаними транспортними засобами, які підлягають державній реєстрації у сервісних центрах МВС через суб’єктів господарювання, які здійснюють оптову та роздрібну торгівлю транспортними засобами та їх складовими частинами, що мають ідентифікаційні номери, і поставлені на облік у Головному сервісному центрі МВС України.

Проєктом Закону пропонується внесення змін до:

  • Закону «Про дорожній рух» у частині звільнення суб’єктів господарювання, які здійснюють оптову та роздрібну торгівлю транспортними засобами та їх складовими частинами, що мають ідентифікаційні номери, і поставлені на облік у Головному сервісному центрі МВС, від обов’язку перереєстровувати на себе вживані транспортні засоби, які були придбані як товар для їх подальшого продажу кінцевим споживачам;
  • Закону «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» в частині звільнення суб’єктів господарювання, які здійснюють оптову та роздрібну торгівлю транспортними засобами та їх складовими частинами, що мають ідентифікаційні номери, і поставлені на облік у Головному сервісному центрі МВС, від обов’язку подавати до сервісних центрів МВС документи з відміткою відповідного районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки про взяття на військовий облік (зняття з військового обліку) вживаних транспортних засобів, які були придбані як товар для їх подальшого продажу кінцевим споживачам.

У разі прийняття цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»