• Посилання скопійовано

Незабаром у Дії можна буде перереєструвати автомобіль

У застосунку Дія запрацює перереєстрація авто онлайн. Послуга буде доступна для легкових авто, мотоциклів чи мопедів. Для цього продавцю потрібно сформувати заяву в Дії та поділитися QR-кодом або посиланням на договір

Незабаром у Дії можна буде перереєструвати автомобіль

Незабаром у застосунку Дія запрацює одна з найочікуваніших послуг для водіїв – перереєстрація авто онлайн. Сервіс повністю змінить підхід до купівлі-продажу авто. Долучайтеся до тестування, щоб першими скористатися зручною послугою. 

Щорічно більше ніж мільйон українців купують чи продають авто. Зовсім скоро перереєструвати авто можна буде в кілька кліків у Дії без зайвих перевірок та посередників. Це значно прискорить процес і прибере корупційні ризики. Адже перевірка авто та користувачів здійснюватиметься автоматично, без участі адміністратора. 

Послуга буде доступна для легкових авто, мотоциклів чи мопедів. У застосунку продавцю потрібно сформувати заяву в Дії та поділитися QR-кодом або посиланням на договір. Покупцеві лише необхідно його підписати і вибрати – залишити старий номерний знак або змінити на новий зі спеціальною серією. 

Також у Дії також можна буде замовити доставку техпаспорта та нового номерного знака на відділення Укрпошти, замість того, щоб повторно їхати до сервісного центру та стояти в чергах.

Зверніть увагу, що вже під час бета-тестування ви реально купуєте чи продаєте авто. Долучитися до бета-тесту можуть повнолітні українці, які мають:

  • транспортний засіб, який хочуть продати/купити;
  • РНОКПП;
  • ID, закордонний паспорт або посвідку на проживання;
  • зареєстроване місце реєстрації проживання;
  • Дія.Підпис.

Долучитися до бета-тесту можна за посиланням.

Послуга реалізовується Мінцифрою разом з Міністерством внутрішніх справ, Головним сервісним центром МВС, ДП «Інфотех» та АТ «Укрпошта».

Джерело: Міністерство та Комітет цифрової трансформації України

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»