• Посилання скопійовано

Як отримати посвідчення водія після закінчення терміну позбавлення права керування: розʼяснення від МВС

Особи, позбавлені права на керування, можуть повернути свої вилучені водійські посвідчення. Про це нагадали у головному сервісному центрі МВС

Як отримати посвідчення водія після закінчення терміну позбавлення права керування: розʼяснення від МВС

Особи, позбавлені права на керування за ст. 130 або/та ст. 124 КУпАП, можуть повернути свої вилучені водійські посвідчення. Про це нагадують у Головному сервісному центрі МВС.

Для цього після закінчення терміну позбавлення права керування треба пройти позачерговий медичний огляд та скласти теоретичний і практичний іспити в сервісному центрі МВС. Якщо у водія наявні дві або більше категорій, іспити складають за вищою категорією, що зазначена ув посвідченні. Вилучений документ зберігається у сервісному центрі МВС за місцем проживання особи.

Водночас якщо посвідчення було видане вперше на 2 роки, то поверненню не підлягає. При вчиненні порушення за зазначеними статтями поновити право керування транспортним засобом можна лише після проходження теоретичної та практичної перепідготовки в автошколі та здачі іспитів у сервісному центрі МВС. За умови успішної екзаменації посвідчення водієві знову буде видане на 2 роки.

Під час дії воєнного стану в Україні та впродовж 3 місяців із дня його скасування посвідчення водія повертає уповноважений працівник будь-якого сервісного центру МВС незалежно від місця зберігання вилученого документа.

Консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати на сторінках Головного сервісного центру МВС у Facebook та Instagram. Відповіді на найпоширеніші питання та корисна інформація – на сайті Головного сервісного центру МВС.

Джерело: Київська міська рада

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»