• Посилання скопійовано

Через тиждень із аптек зникнуть імпортні ліки

У перший день нового року набирає чинності законодавча ініціатива, яка фактично заблокує ввезення на території України та продаж близько 2 тис. найменувань зарубіжних лікарських засобів

Через тиждень із аптек зникнуть імпортні ліки

Это требование об обязательном наличии у поставщика сертификата GMP или его подтверждения, а также новые технические регламенты для медицинских изделий.

«Процедура получения местного сертификата GMP непрозрачная и несовершенная, на сегодняшний день его не смогли получить большинство зарубежных производителей, которые имеют европейский аналог этого документа, — говорят в Европейской бизнес ассоциации. — Если вступление нормы в силу не будет перенесено на более поздний срок, импорт лекарств в страну будет остановлен, а украинские пациенты столкнутся с дефицитом многих жизненно важных препаратов».

Интересно, что сторонники новшества напоминают, что норма не застала игроков рынка врасплох, и они имели возможность подготовиться к изменениям законодательства.

Джерело: Известия в Украине

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»