• Посилання скопійовано

Андрій Рева: Лічильники потрібно встановлювати в квартирах, а не на багатоповерхових будинках

Міністр соціальної політики зазначив, що прилади обліку газу повинні бути встановлені виключно на кожну квартиру, а не на будинок

Андрій Рева: Лічильники потрібно встановлювати в квартирах, а не на багатоповерхових будинках

Міністр соціальної політики України Андрій Рева разом із членами колегії Чернігівської ОДА розглянули тему встановлення приладів обліку газу. Зокрема, Міністр соціальної політики зазначив, що вони повинні бути встановлені виключно на кожну квартиру, а не на будинок.

"Закон вимагає поквартирного обліку. Більше того, в тарифі на газ це закладено. Тобто цього вимагає і закон», - зазначив  Міністр. 

Він нагадав, що Закон України "Про комерційний облік природного газу" чітко прописує терміни встановлення лічильників:

- до 1 січня 2012 року газові компанії мали обладнати ними домогосподарства, які використовують газ комплексно (для приготування їжі, підігріву води та опалення);

- до 1 січня 2016 року - ті домогосподарства, які використовують газ для приготування їжі і підігріву води;

до 1 січня 2018 року лічильники мають бути встановлені тим, хто використовує газ лише для приготування їжі.

Міністр наголосив, що багатоквартирний будинок не може бути споживачем, оскільки договори на постачання блакитного палива газівники укладають з кожним користувачем послуги окремо.

Усі новини на тему>>

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»