• Посилання скопійовано

Встановлено вартість оформлення ID-карток та закордонного паспорта

Уряд затвердив перелік адмінпослуг, які надаються у сферах міграції, і їх вартість, зокрема за оформлення та обмін паспорта громадянина України та закордонного паспорту

Встановлено вартість оформлення ID-карток та закордонного паспорта

На виконання вимог Закону №1474-VIII Кабмін постановою від 02.11.2016 р. № 770 вніс зміни до Переліку платних послуг, які надаються підрозділами МВС, Національної поліції та Державної міграційної служби, і розміру плати за їх надання, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 04.06.2007 р. № 795.

Таким чином, встановлено таку вартість адміністративних послуг за оформлення паспортів:

Найменування послуги

Вартість, гривень

Оформлення (у тому числі замість втраченого або викраденого) та обмін паспорта громадянина України (у формі картки), крім оформлення паспорта громадянина України вперше, з дня оформлення заяви-анкети у строк:

·         не пізніше ніж через 20 робочих днів 

·         не пізніше ніж через 10 робочих днів 

 

 

 

87

174

Оформлення (у тому числі замість втраченого або викраденого) та обмін паспорта громадянина України для виїзду за кордон з дня оформлення заяви-анкети у строк:

·         не пізніше ніж через 20 робочих днів 

·         не пізніше ніж через сім робочих днів 

·         не пізніше ніж через три робочі дні 

 

 

253

506

506

Оформлення (у тому числі замість втраченого або викраденого) та обмін проїзного документа біженця у строк протягом 15 робочих днів з дня звернення заявника за отриманням документа

156,46

Оформлення (у тому числі замість втраченого або викраденого) та обмін посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон у строк протягом 15 робочих днів з дня прийняття необхідних документів, передбачених законодавством

156,46

Оформлення (у тому числі замість втраченого або викраденого) та обмін посвідчення біженця, крім оформлення посвідчення біженця вперше, у строк протягом 15 робочих днів з дня прийняття необхідних документів, передбачених законодавством

116,34

Оформлення (у тому числі замість втраченої або викраденої) та обмін посвідки на постійне проживання у строк протягом 15 робочих днів з дня прийняття документів, передбачених законодавством

253

Оформлення (у тому числі замість втраченої або викраденої) та обмін посвідки на тимчасове проживання у строк протягом 15 робочих днів з дня прийняття документів, передбачених законодавством

156,46

Оформлення (у тому числі замість втраченої або викраденої) та обмін картки мігранта у строк протягом 10 робочих днів з дня прийняття документів, передбачених законодавством

137,8

Оформлення (у тому числі замість втраченого або викраденого) та обмін посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту, крім оформлення посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту вперше, у строк протягом 15 робочих днів з дня звернення заявника за отриманням документа

116,34

Оформлення (у тому числі замість втраченого або викраденого) та обмін проїзного документа особи, якій надано додатковий захист, у строк протягом 15 робочих днів з дня звернення заявника за отриманням документа

156,46

 

Скільки тепер коштуватиме закордонний паспорт

Державна міграційна служба повідомила, що при оформленні закордонного паспорта оплачується адміністративний збір, який розраховується як сума вартості адміністративної послуги та вартості бланку. Таким чином, тепер оформлення закордонного паспорту становитиме:

Термін оформлення

Вартість оформлення

20 робочих днів

Біометричний паспорт - 557 грн 32 коп.

Звичайний паспорт – 491 грн 32 коп.

7 робочих днів

Біометричний паспорт - 810 грн 32 коп.

Звичайний паспорт – 744 грн 32 коп.

3 робочі дні

Біометричний паспорт - 810 грн 32 коп.

Звичайний паспорт – 744 грн 32 коп.

 

 

ДМС про оформлення ID-карток

Державна міграційна служба нагадує, що з початку листопада підрозділи ДМС приймають заяви на оформлення паспорта громадянина України у формі картки за новими правилами.

Запровадження паспорта-картки в Україні розпочалося у січні 2016 року, і до цього часу нові паспорти видавалися лише особам, які досягли 16-річного віку та оформлюють паспорт вперше. Всього в Україні оформлено вже понад 190 тисяч нових паспортів. 

З метою уникнення ажіотажу навколо оформлення нових паспортів, Уряд прийняв рішення щодо оформлення паспорта-картки лише у певних випадках. Відповідно до нових правил, паспорт картка оформлюватиметься як перший паспорт з 14 років, а також особам, які змінили прізвище, втратили паспорт, або звертаються для вклеювання фотокартки по досягненню 25- та 45-ти річного віку.

Міграційна служба через систему Prozorro закуповує необхідне обладнання та до кінця 2016 року очікується, що всі 600 підрозділів ДМС зможуть оформити новий документ (сьогодні ж їх лише 330).

Окрім того, найближчим часом мають розпочати прийом заяв на оформлення паспорта-картки центри надання адміністративних послуг (ЦНАП). До забезпечення всіх підрозділів ДМС обладнанням для оформлення паспортів нового зразка у підрозділах, де обладнання відсутнє, тимчасово видаватиметься паспорт у формі книжки старого зразка.

Міграційна служба підкреслює, що обов’язкова заміна документів законодавством не передбачена. Відповідно до закону всі раніше видані документи будуть чинними до завершення строку їх дії. Тому добровільна (за бажанням) заміна документів тимчасово обмежена виключно з метою уникнення ажіотажу, великих черг та проявів корупції при наданні послуги.

Перший паспорт громадянина України видається безкоштовно.

Місцеві громади наділені повноваженнями щодо часткового або повного звільнення від оплати вартості послуги для окремих категорій осіб. Окрім того, для оформлення паспорта-картки не потрібно подавати фотографії, як це відбувалося раніше, що зекономить українцям щонайменше 50 грн.

Серед важливих нововведень, які набули чинності з 1 жовтня – нанесення на паспорт-картку номера облікової картки платника податків (що має прибрати з гаманців українців паперові довідки з податкової), а також електронний цифровий підпис.

Читайте також: 

Унормовано питання видачі паспортів громадянина України нового зразка;

З 1 жовтня усі охочі зможуть отримати пластиковий паспорт;

З 1 жовтня оформити закордонний паспорт стало дешевше.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»