• Посилання скопійовано

Порядок призначення і виплати стипендій: і знову зміни...

Уряд вніс зміни до постанов Кабінету Міністрів України з питань стипендіального забезпечення з метою приведення їх у відповідність до Закону "Про вищу освіту"

Порядок призначення і виплати стипендій: і знову зміни...

Постанова КМУ від 25.01.2017 р. № 32 урегульовує питання, пов'язані з:

- розмірами академічних стипендій,

- запровадженням призначення академічних і соціальних стипендій згідно з новою редакцією Порядку призначення і виплати стипендій,

- призначенням і виплатою академічних і соціальних стипендій студентам з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, особам з їх числа, а також особам, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків.

Зокрема, уточнено, що дія цього Порядку поширюється на осіб, які навчаються у навчальних закладах або наукових установах за державним (регіональним) замовленням за рахунок коштів загального фонду державного (відповідного місцевого) бюджету, зокрема, й курсантів, слухачів та ад’юнктів вищих військових навчальних закладів (вищих навчальних закладів із специфічними умовами навчання) та військових навчальних підрозділів вищих навчальних закладів — у частині призначення академічних стипендій, зазначених у пп.1 п. 12 цього Порядку.

Внесено зміни до розділу “Соціальні стипендії у вищих начальних закладах (наукових установах)” Порядку. Зазначено, що у разі коли особи, зазначені у пп. 2—4 пункту 20 цього Порядку, мають право на призначення соціальної та академічної стипендій, за їх вільним вибором, зазначеним у письмовому зверненні до стипендіальної комісії, призначається тільки один вид  стипендії, яку особа отримуватиме протягом наступного навчального семестру.

Якщо студент, курсант невійськового вищого навчального закладу обрав отримання  академічної стипендії, він втрачає право на отримання соціальної стипендії на наступний  навчальний семестр, про що навчальний заклад невідкладно інформує орган соціального захисту населення за місцем розташування навчального закладу.

Особи, зазначені у пп. 1 п. 20 цього Порядку (діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, особи з їх числа, а також особи, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків), мають право на отримання соціальної стипендії незалежно від отримання академічної стипендії.

Читайте також: Що Кабмін змінив в стипендіях

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»