• Посилання скопійовано

У Києві з 6 квітня діятимуть нові карантинні обмеження

Зокрема, встановлені особливі умови в’їзду та виїзду з міста для громадян і транспортних засобів, затверджені вимоги до якості реалізації продуктів харчування та продовольчої торгівлі

У Києві з 6 квітня діятимуть нові карантинні обмеження

У столиці діятимуть нові протиепідемічні обмеження. Відповідні зміни зафіксовані у розпорядженні керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. Микола Поворозник пояснив, яких вимог необхідно буде дотримуватись громадянам на території міста Києва, аби запобігти поширенню гострої коронавірусної хвороби COVID-19.

«Із понеділка, 6 квітня, у столиці, як і в інших містах України, почнуть діяти нові обмеження, затверджені Постановою Уряду №211. Також міська влада затвердила новий перелік заходів, спрямованих на запобігання поширенню гострої коронавірусної хвороби COVID-19. Я розумію, що більшість обежень можуть здаватися незручними, та зараз мова йде про здоров'я та життя тисяч киян. І це той момент, коли все залежить від кожного з нас. Тому будьмо свідомими та відповідальними», – пояснив Микола Поворозник.

Так, новою редакцією розпорядження встановлені особливі умови в’їзду та виїзду з міста для громадян і транспортних засобів, затверджені вимоги до якості реалізації продуктів харчування та продовольчої торгівлі, у тому числі в магазинах на автозаправках, та запроваджені обмежувальні заходи для населення.

Крім того, розпорядженням установлено особливий порядок проведення профілактичних та протиепідемічних заходів для закладів освіти і гуртожитків закладів освіти, для транспортних підприємств, для закладів торгівлі господарчими товарами (засобами гігієни) – незалежно від їх підпорядкування і форми власності. А також для працівників підприємств із обслуговування житлового фонд, підприємств, установ та організацій, для яких неможливо перейти на дистанційний режим роботи, для тимчасових споруд (малих архітектурних форм), у яких здійснюється торгівля продовольчими та/або непродовольчими товарами без приготування та/або споживання їжі та напоїв.

Документом також тимчасово призупинено діяльність деяких суб’єктів господарювання (із повним переліком можна ознайомитися у документі).

Роз’яснення щодо обмежень також викладені в інфографіці.

***

Читайте також: Увага! Уряд посилив карантинні заходи (оновлюється)

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»