• Посилання скопійовано

В «Дії» можна отримати сертифікат на бустерну дозу вакцини проти COVID-19

Тепер в додатку «Дія» доступна бустерна доза вакцини від коронавірусу. Сертифікат генерується за умови будь-якої з дозволених схем поєднання вакцин, визнаних в Україні

В «Дії» можна отримати сертифікат на бустерну дозу вакцини проти COVID-19

"Дія" отримала оновлення. Тепер в додатку доступна бустерна доза вакцини від коронавірусу. Отримати відповідний сертифікат легко - зробити це можна в кілька кліків.

Про це вказав Михайло Федоров, міністр цифрової трансформації України, у Telegram-каналі FEDOROV.

 

Як отримати новий сертифікат

Зробити це можна дуже швидко і в кілька кліків. Ви можете переглянути відеоінструкцію, опубліковану нижче, щоб додати в додаток новий сертифікат вакцинації з бустерною дозою.

"Бустер відображається в міжнародному сертифікаті в додатку. Після того, як ви отримали 3-ю дозу вакцини, заново згенеруйте свої сертифікати. Вони оновляться - і в міжнародному з'явиться бустерна доза, а у внутрішньому зміниться термін дії - триватиме до 270 днів з моменту внесення 3 дози", - написав Михайло Федоров у своєму Telegram-каналі.

 

 

Подробиці від МОЗ

Щоб отримати сертифікат, достатньо надіслати запит на порталі чи в застосунку «Дія». Зробити це можна одразу в перший день введення дози вакцини проти COVID-19, щойно медики введуть дані про вакцинацію до ЕСОЗ. Термін дії такого документа складатиме 270 днів, як і в усіх країнах ЄС.  

"Як і обіцяли, всі, хто отримав бустерну дозу щеплення від COVID-19 можуть завантажити новий COVID-сертифікат. Наразі понад 350 тисяч українців посилили свій захист та вже отримали бустерну дозу антиковідної вакцини.  Принаймні 1 дозою вже вакциновано половина дорослого населення. Більше 47% отримали повний базовий курс вакцинації, а саме 2 дози. Збільшення відсотку вакцинованих українців, дозволить нам з більшою впевненістю дивитися у майбутнє", - заявив міністр Віктор Ляшко.

Новим цифровим документом можна користуватися як всередині країни під час введення карантинних обмежень, так і за кордоном. Зокрема, український COVID-сертифікат після бустерної дози буде чинним в Україні з дня вакцинації, а в країнах, які входять до Довірчої мережі, — з 14 дня від дати щеплення. 

Сертифікат генерується за умови будь-якої з дозволених схем поєднання вакцин, визнаних в Україні. Зауважимо, для бустерної дози Національна технічна група експертів з питань імунопрофілактики (НТГЕІ) рекомендує надавати перевагу м-РНК-вакцинам – Moderna або Comirnaty, незалежно від того, якою вакциною раніше був проведений повний цикл вакцинації.

Слід зазначити, що окрім COVID-сертифіката, українці, які отримали бустер, зможуть отримати Міжнародне свідоцтво про вакцинацію. Медичний документ видається за місцем щеплення чи в сімейного лікаря, та в ньому мають бути перелічені усі дози вакцинації проти COVID-19 відповідно до вимог. Цей документ, як і COVID-сертифікат, буде чинним 270 днів, рахуючи від дати останнього щеплення проти COVID-19.

***

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»