• Посилання скопійовано

Чи будуть обмеження у перетині кордону жінок з 1 жовтня?

За словами Ганни Маляр, жодних обмежень для жінок щодо перетину кордону з 1 жовтня не буде

Чи будуть обмеження у перетині кордону жінок з 1 жовтня?

Незабаром буде затверджено законодавчі зміни щодо військового обліку жінок. Про це повідомила заступник міністра оборони України у своєму Телеграм-каналі Ганна Маляр.

Вона зазначила, що ставати чи не ставати жінкам на військовий облік  - справа добровільна.

Нагадаємо, що 31 серпня Міноборони розробило і передало до Верховної Ради пропозиції змін до Закону «Про військовий обов’язок і військову службу» щодо добровільності постановки на військовий облік жінок. 

Та поки що на сайті ВРУ так й не зʼявився текст відповідного законопроєкту. 

Проте 5 вересня його вже розглянув Комітет ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки, підтримав законопроєкт та рекомендував прийняти у І читанні. Про це повідомила народна депутатка Роксолана Підласа в Facebook.

Зауважимо, що Ганна Маляр наголошувала, що тільки у разі прийняття змін до закону Генштаб розробить зміни до переліку військово-облікових спеціальностей для жінок і скоротить перелік до оптимальної потреби.

***

Читайте також:

Більше новин про військовий облік жінок читайте за посиланням.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»