• Посилання скопійовано

Уряд готується до скасування карантину: новий законопроєкт №9405

Уряд зареєстрував на сайті ВРУ законопроєкт №9405 про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України у зв'язку із завершенням карантину, встановленого з метою запобігання поширенню на території України COVID-19

Уряд готується до скасування карантину: новий законопроєкт №9405

Нагадаємо, що поки що в Україні карантин діє до 30 червня включно. Хоча ВООЗ вже оголосила про завершення дії надзвичайної ситуації у галузі суспільної охорони здоров'я, що була оголошена через коронавірусну інфекцію в березні 2020 року.

До того ж Кабінет Міністрів 13 червня вже ухвалив законопроєкт про зміни до ПКУ, пов'язані із завершенням карантину, встановленого через COVID-19. Про них ми писали тут.

20 червня Уряд зареєстрував на сайті ВРУ законопроєкт №9405 про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України у зв'язку із завершенням карантину, встановленого з метою запобігання поширенню на території України COVID-19. Про це повідомив Мельничук у своєму Телеграм-каналі. 

Законопроєктом пропонується:

  1. виключити ч. 4 ст. 195 КАСУ, ч. 4 ст. 212 ЦПКУ, ч. 4 ст. 197 ГПКУ, якими передбачено, що під час карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів;
  2. внести зміни до законів України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування», «Про захист населення від інфекційних хвороб», «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», «Про державну допомогу суб’єктам господарювання», «Про оренду державного та комунального майна», «Про оцінку впливу на довкілля», «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування»;
  3. визнати такими, що втратили чинність:

Але нардепи навряд чи проведуть засідання ВРУ у червні. Тож коли будуть прийняті ці закони і коли вони почнуть працювати, наразі невідомо.

***

А про те, які наслідки матиме скасування карантину для підприємств та ФОПів, ми писали тут.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»