• Посилання скопійовано

УВАГА! ВРУ схвалила у І читанні законопроєкт про нові правила мобілізації

7 лютого Верховна Рада схвалила у першому читанні урядовий законопроєкт №10449 щодо посилення мобілізації. Його прийнято без пропозицій Комітету

УВАГА! ВРУ схвалила у І читанні законопроєкт про нові правила мобілізації

Нагадаємо, що 30 січня 2024 року у ВРУ зареєстровано урядовий законопроєкт №10449 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку».

Текст законопроєкту можна завантажити тут, а порівняльну таблицю ось тут.

А сьогодні, 7 лютого, Верховна Рада схвалила у першому читанні законопроєкт щодо посилення мобілізації. Про це повідомив Железняк у своєму Телеграм-каналі.

243 народних депутати підтримали проєкт закону, 12 – проти і утримались – 45.

«Законопроєкт прийнято без пропозицій Комітету. Далі внесення правок до 21 лютого і друге читання», – заявив Железняк. 

За його словами, найбільш ймовірно законопроєкт в цілому буде прийнято в останній тиждень лютого, підписаний на початку березня і вступить в силу через місяць, тобто у квітні. 

Але подивимося, як буде далі...

Нагадаємо, що законопроєкт №10449 було розроблено з метою законодавчого удосконалення процедур проведення заходів мобілізації, удосконалення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, соціального захисту військовослужбовців, а також окремих питань проходження військової служби для покращення якості підбору особового складу під час доукомплектування бойових підрозділів для відсічі збройної агресії проти України. 

Деталі законопроєкту ми наводили в окремій новині ось тут.

А зараз наведемо інфографіку від Міноборони.

***

Читайте також:

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»