• Посилання скопійовано

Чи підтримує ВРУ норму про арешт рахунків за рішенням ТЦК?

На поточному тижні міжфракційна робоча група проводитиме наради для пошуку компромісного варіанта тексту законопроєкту №10449 та розглядатиме дискусійні норми

Чи підтримує ВРУ норму про арешт рахунків за рішенням ТЦК?

У Верховній Раді України вже почалася робота над прийнятим у першому читанні законопроєктом №10449 щодо військової служби, мобілізації та обліку. Наступного тижня міжфракційна робоча група проводитиме наради для пошуку компромісного варіанту документа, розглядатиме дискусійні норми.

Про це розповів народний депутат, голова парламентської фракції «Слуга Народу», член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Давид Арахамія.

«Норми, що стосуються інвалідів та їхніх доглядачів, не будуть змінюватися – ми просто залишимо все в редакції чинного законодавства. Це те, що вимагають і самі люди з інвалідністю, і їхні родини. Що стосується мобілізації аспірантів, то ми переглядаємо норму, щоб усунути несправедливість. Автори законопроєкту пропонують надавати бронювання тим, хто навчається на бюджеті, а от тим, хто вчиться за контрактом, чомусь у цьому відмовляють. Ми не повинні дискримінувати людей за способом оплати», - зазначив парламентарій.

За його словами, народні депутати не погоджуються з нормою щодо блокування особистих рахунків громадян.

«Ми не згодні, щоб за рішенням ТЦК арештовували рахунки українців – чи всередині держави, чи за кордоном. Ця норма в Раді точно не пройде, бо на це немає голосів. Я особисто не знаю жодної людини в парламенті, яка підтримала б таке рішення», - наголосив політик.

Він додав, що вже з понеділка проводитимуться наради робочої групи, і зрештою буде напрацьовано консенсусний варіант документа, який можна буде проголосувати.

«Законопроєкт про мобілізацію може бути проголосований уже під час наступного пленарного засідання. Усе залежатиме від того, як будуть проходити консультації наступного тижня. Якщо буде знайдено компроміс, а парламентські партії домовляться, то рухатимемося швидко», - наголосив народний депутат.

На його думку, в ухваленні законопроєкту щодо мобілізації не можна допустити політичних ігор, адже це питання безпекове й важливе для всієї України.

***

Читайте також:

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»