• Посилання скопійовано

Осіб з інвалідністю І та ІІ груп пропонують виключити з військового обліку: законопроєкт

У ВРУ зареєструвано законопроєкт №11219 щодо особливостей військового обліку осіб з інвалідністю (зокрема з дитинства) І та ІІ групи. Зокрема, він передбачає виключення з військового обліку таких осіб

 Осіб з інвалідністю І та ІІ груп пропонують виключити з військового обліку: законопроєкт

Нагадаємо, що з 18 травня почнуть діяти оновлені правила мобілізації за Законом №3633
Але 29 квітня низка нардепів від опозиції зареєструвала законопроєкт №11219 щодо особливостей військового обліку осіб з інвалідністю (зокрема з дитинства) І та ІІ групи. 

За пояснювальною запискою, проєктом закону пропонується доповнити частину шосту статті 37 Закону України «Про військовий обовʼязок і військову службу» новим пунктом. 

За ним особи, визнані у встановленому законодавством порядку особами з інвалідністю І чи ІІ групи безстроково або які є особами з інвалідністю з дитинства І чи ІІ групи підлягають виключенню з військового обліку у відповідних районних (міських) територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки та у інших відповідних організаціях.

Також пропонується передбачити, що ці особи можуть бути взяті на військовий облік військовозобов’язаних за їх бажанням у порядку, встановленому відповідним законодавством.

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»