• Посилання скопійовано

Штраф за безквитковий проїзд у межах СНД — 200 франків

На 56-у засіданні Ради по залізничному транспорту держав — учасниць Співдружності, яке нещодавно відбулося в Москві, Укрзалізниця, ВАТ «РЖД», білоруські, киргизькі, казахські та узбецькі залізниці домовилися про економічну відповідальності пасажирів за безквитковий проїзд та підписали угоду «Про економічну відповідальність за провезення безквиткових пасажирів, зайвого ручного та неоформленого багажу та (або) вантажобагажу в поїздах, що прямують у міжнародному сполученні».

Цією угодою уточнюються окремі положення про оформлення фактів безквиткового провозу пасажирів, зайвої ручної поклажі і багажу, зафіксованих в аналогічній угоді в 1994 році, а також істотно змінені розміри самої економічної відповідальності. Згідно з підписаним сьогодні документом сторони висловили згоду перейти на фіксований грошовий штраф.

Так, відповідно до угоди від 1994 року економічна відповідальність за безквитковий провіз пасажира виражалася у дворазовій вартості квиткової частини тарифу за маршрутом прямування поїзда по території тієї чи іншої держави. Згідно з новою угодою відповідальність становитиме фіксовану грошову ставку — 200 швейцарських франків за одного безквиткового пасажира.

Також, згідно з угодою від 1994 року, економічна відповідальність за зайву ручну поклажу становить штраф в розмірі п’яти швейцарських франків.

Згідно з підписаною угодою штраф за зайву ручну поклажу становить десять швейцарських франків. Економічна відповідальність за провезення неоформленого багажу та (або) вантажобагажу залишилася без змін і становить 50 швейцарських франків.

Економічну відповідальність несе залізнична адміністрація, яка допустила порушення.

Нова угода «Про економічну відповідальність за провезення безквиткових пасажирів, зайвої ручної поклажі, неоформленого багажу та (або) вантажобагажу в поїздах, що прямують у міжнародному сполученні» набере чинності з 1 липня 2012 року. Очікується приєднання до цієї угоди інших залізничних адміністрацій країн СНД і країн Балтії.

 

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»