• Посилання скопійовано

Проти введення торгових мит Україною виступило 58 країн СОТ

На засіданні комітету Світової організації торгівлі, що відбулося у вівторок, проти бажання України переглянути понад 350 торгових мит виступило 58 країн, на підтримку країни не виступив ніхто

На думку противників української ініціативи, вона може нівелювати лібералізацію торгівлі, що проводилася протягом десятиліть, повідомляє Reuters.

“Пропоновані Україною дії матимуть серйозні системні наслідки. І Сполучені Штати, як і інші країни, стурбовані прецедентом, який може виникнути”, – заявив на нараді офіційний представник США з питань торгівлі.

“Вже минуло майже чотири тижні після того, як Україна повідомила про свої наміри, але члени СОТ все ще не знають, які реальні цілі переслідує Україна, які нові тарифи хоче мати, які будуть компенсатори і чи маємо ми правильні дані для аналізу ситуації”, – додав він.

Якщо ви робите вашу економіку менш відкритою до одного виду товарів, то ви компенсуєте це відкриттям економіки іншому товару. Якщо Україна хоче збільшити захист певних видів товарів і зменшити захист інших видів, ми повинні побачити загальний баланс, – сказав Паскаль Ламі, глава СОТ.

Українські чиновники запевняють, що перегляд тарифів не обов’язково означатиме їх підвищення.

Країни СОТ повинні відповісти на запит України протягом 90 днів з моменту його подання. Вже пройшов один місяць.

Нагадаємо, урядовий уповноважений з питань євроінтеграції Валерій П’ятницький пояснив торгову ініціативу України тим, що український ринок занадто відкритий для імпортерів. “Ми серйозно лібералізували свій ринок, але більше ніхто не хоче цього робити”, – нарікають в уряді.

Імпорт товарів в Україну в січні-серпні 2012 року перевищив експорт на $10,1 млрд.

Джерело: LB.ua

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»