• Посилання скопійовано

«Промисловий безвіз» буде поширюватися на всі сектори промисловості, але не зараз

За інформацією Мінекономіки, комплексний процес укладання «Промислового безвізу» відбувається за трьома секторами промислової продукції, а саме – низьковольтне електричне обладнання, електромагнітна сумісність обладнання та машини

«Промисловий безвіз» буде поширюватися на всі сектори промисловості, але не зараз

Наразі комплексний процес укладання «Промислового безвізу» відбувається за трьома секторами промислової продукції, а саме – низьковольтне електричне обладнання, електромагнітна сумісність обладнання та машини. Але одразу після успішного визнання від ЄС щодо перших трьох секторів, успішна практика буде розповсюджена на всі інші види промисловості. 

Про це говорив Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко в прямому ефірі на каналі «Прямий».

«Підготовка до підписання “промислового безвізу” – це складний і комплексний підхід. До переговорів залученні до 10 органів центральної виконавчої влади, які координуються Мінекономіки. Це органи метрології, акредитації, Держспоживслужба з ринковим наглядом, Міндовкілля щодо екологічних питань та Міненергетики. Вже проведено 15 попередніх оціночних комісій. Наше завдання – щоб оціночна місія поїхала з розумінням, що в нас система правильно врегульована, що є обладнання та можливість оцінки, що наші органи відповідають системі оцінки ЄС», – прокоментував Міністр Ігор Петрашко.

За його словами, продукція, яка вироблена в Україні, якщо вона потрапляє на ринок ЄС потребує повторної сертифікації, але з «промисловим безвізом» все відбуватиметься набагато простіше. Українські виробники та експортери зможуть маркувати свою продукцію європейським знаком відповідності (СЕ) та вільно продавати її на ринку ЄС без додаткової сертифікації.

«Промисловий безвіз» – це надзвичайно амбітна ціль. Це процес, який міг розпочатися ще 15 років тому. Але нарешті він має дійсно потужні результати і прогнозовані перспективи», – додав Міністр. 

Весь прямий ефір дивіться за посиланням.

Джерело: Міністерство економіки України

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»