• Посилання скопійовано

Бізнес можуть вивести з-під обмежень «жовтої» та «червоної» зон

За позицією МОЗ, обмеження «жовтої» та «червоної» зон карантину не будуть поширюватися на заклади, в яких колектив і відвідувачі мають COVID-сертифікати

Бізнес можуть вивести з-під обмежень «жовтої» та «червоної» зон

Український бізнес можуть вивести з-під карантинних обмежень "жовтої" і "червоної" зон епідемічної небезпеки. Головна умова - наявність COVID-сертифікатів у персоналу і клієнтів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на урядовий портал.

Повідомляється, що на селекторній нараді в уряді міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко озвучив відповідні пропозиції. Зокрема, пропонується, щоб обмеження "жовтої" та "червоної" зон епідемічної небезпеки не поширювалися на ті заклади, в яких колектив і відвідувачі мають COVID-сертифікати. Такий сертифікат засвідчує вакцинацію, дійсний протягом 72 годин негативний ПЛР-тест або наявність довідки про перенесену протягом останніх декількох місяців коронавірусну хворобу.

"Це дозволить ефективно стримувати епідемічну ситуацію та зберегти економічну активність", - зазначив Ляшко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство охорони здоров'я готує нововведнія, згідно з якими, маючи COVID-сертифікат, українці зможуть відвідувати кафе та ресторани навіть в "червоній" зоні.

Детальніше про майбутні заходи читайте в матеріалі "Сезон карантинів. Коли в Україні посилять обмеження і що зміниться".

***

Читайте також:

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»