• Посилання скопійовано

Відшкодування збитків через війну: що обіцяє Мінʼюст?

Наразі Україна веде активні переговори із багатьма міжнародними партнерами щодо підписання багатосторонньої міжнародної угоди для забезпечення відшкодування збитків, завданих російською військовою агресією

Відшкодування збитків через війну: що обіцяє Мінʼюст?

Війна спричинила масштабні руйнування та економічні збитки не лише країні, але й громадянам та бізнесу, чиє майно і власність було знищено або пошкоджено. Тож питання майбутньої компенсації за пошкодження та знищення майна бізнесу та громадян внаслідок військових дій стоїть надзвичайно гостро. Мало того, справедлива компенсація збитків всім постраждалим та відновлення платоспроможності бізнесу є однією з передумов відновлення нашої держави та її відбудови.

Тож Комітет Європейської Бізнес Асоціації з питань відновлення України ініціював проведення зустрічі з Валерією Коломієць, заступницею Міністра юстиції України з питань європейської інтеграції, яка відбулася 3 лютого.

Під час зустрічі пані Коломієць розповіла бізнесу, що наразі Україна веде активні переговори з багатьма міжнародними партнерами щодо підписання багатосторонньої міжнародної угоди, яка створить підвалини для забезпечення відшкодування збитків, завданих російською військовою агресією. Така угода передбачатиме створення компенсаційної комісії, яка розглядатиме претензії всіх постраждалих сторін щодо компенсації збитків, а також створення компенсаційного фонду, з якого безпосередньо і виплачуватиметься компенсація.

Також заступниця Міністра розповіла, що наразі йде робота над запуском реєстру збитків, куди всі зацікавлені сторони зможуть подавати інформацію щодо своїх втрат. Такий реєстр, на думку пані Коломієць, може бути запущено протягом найближчих місяців.

Тож від імені бізнес-спільноти щиро вдячні заступниці Міністра за надзвичайно предметний діалог та сподіваємося на подальшу конструктивну співпрацю задля ефективної відбудови країни.

Джерело: Європейська Бізнес Асоціація

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»