• Посилання скопійовано

Як сільгоспвиробникам подати заявки на визначення важливості для нацекономіки?

Сільгоспвиробники можуть подати заявки на визначення важливості для нацекономіки в галузі сільського господарства в особливий період через ДАР

Як сільгоспвиробникам подати заявки на визначення важливості для нацекономіки?

Наказом Мінагрополітики від 21.02.2023 №223 затверджено «Критерії з визначення підприємств, установ та організацій, які мають важливе значення для національної економіки в галузі сільського господарства в особливий період» (зі змінами, внесеними наказом Мінагрополітики від 23.02.2023 №242).

Відтепер підприємства, що обробляють понад 1000 га, на визначення важливості для національної економіки в галузі сільського господарства в особливий період можуть подавати заявки через особистий кабінет у Державному аграрному реєстрі.

Підприємства, які мають більше 50 працівників, подають скан підписаних документів на електронну адресу doc@minagro.gov.ua.

Нагадаємо, до звернення додаються копії підтвердних документів, а також інформація про подання підприємством в установленому законодавством порядку податкової звітності за останній календарний квартал, що підтверджується:

копією податкової декларації з відмітками (штампами) контролюючого органу, який отримав податкову декларацію, із зазначенням дати її отримання, або

квитанцією про прийняття податкової декларації у разі її подання засобами електронного зв’язку, або

квитанцією контролюючого органу, на який покладено функції щодо результатів перевірки та прийняття пакета звітних документів платників податків, або

поштовим повідомленням з відміткою про вручення контролюючому органу у разі надсилання податкової декларації поштою.

Мінагрополітики через ДАР розглядає звернення на відповідність підприємства, установи чи організації визначеним критеріям.

За результатами розгляду приймається рішення.

Після отримання статусу критично важливого підприємства, установи чи організації подається заявка на бронювання військовозобов’язаних працівників, як зазначено в розділі «Куди подавати заявку на бронювання».

Джерело: Прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»