• Посилання скопійовано

Підтримка виноробів та малих виробників крафтового алкоголю: опубліковано закон

У "Голосі України" 22 серпня опубліковано Закон №3193 про внесення змін до деяких законів України щодо спрощення умов виробництва дистилятів суб'єктами малого підприємництва. Але ці правила почнуть діяти тільки з 23 листопада

Підтримка виноробів та малих виробників крафтового алкоголю: опубліковано закон

Ще 29 червня ВРУ підтримала у ІІ читанні законопроєкт №5762 про внесення змін до деяких законів України щодо спрощення умов виробництва дистилятів суб'єктами малого підприємництва.

18 серпня Президентом було підписано відповідний Закон №3193. 22 серпня його опубліконовано в "Голосі України".

Закон передбачає:

  • створення правового поля функціонування ринку дистилятів та спиртних напоїв з урахуванням європейських практик;
  • узгодження положень законодавства щодо ліцензування виробництва та продажу спиртових дистилятів та рідин для електронних сигарет;
  • сертифікації у законодавчо регульованій сфері;
  • встановлення спрощених процедур отримання ліцензій на виробництво та реалізацію спиртових дистилятів та спиртних напоїв для суб’єктів малого підприємництва, що дозволить забезпечити робочими місцями населення у сільській місцевості, створить додаткові умови для переробки сільськогосподарської продукції.

Проте норми Закону почнуть діяти тільки через три місяці після офіційного опублікування,  тобто з 23 листопада.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»