• Посилання скопійовано

Бізнес підтримує страхування воєнних ризиків

Бізнес чекає на інструмент страхування інвестицій у переробний сектор від воєнних ризиків. Передбачається, що таке страхування охоплюватиме інвестиції, спрямовані на створення об'єктів та інфраструктури для переробної промисловості та експорту товарів

Бізнес підтримує страхування воєнних ризиків

Федерація роботодавців України розповідає, що український бізнес чекає на інструмент страхування інвестицій у переробний сектор від воєнних ризиків. Законопроєкт №9015 готовий до розгляду у другому читанні. Автор, народний депутат Дмитро Кисилевський, повідомив, що документ схвалений Комітетом з питань фінансів, податкової та митної політики.

У Федерації роботодавців щодня бачимо приклад наших амбасадорів інвестицій, знаємо, яких інструментів потребують українські виробники. Саме їхня успішна робота та інвестиційна активність є найкращою ілюстрацією для іноземного бізнесу.

Підтримуємо цю важливу ініціативу, яка сприятиме розвитку переробної промисловості, покаже гарний приклад іноземним інвесторам і як наслідок – вплине на зростання експорту української продукції з доданою вартістю.

Проєкт Закону про внесення змін до Закону України «Про фінансові механізми стимулювання експортної діяльності» розширює можливості Експортно-кредитного агентства. Нині ЕКА страхує експортні контракти та має право страхувати інвестиції з України до інших країн. Планується, що агентство здійснюватиме страхування інвестицій в Україні від ризиків, що можуть бути спричинені збройною агресією, бойовими діями та/або тероризмом.

«Зараз таку послугу можуть отримати іноземні компанії через міжнародні фінансові організації MIGA і DFC. А от українські компанії такої можливості не мають. Прийняття закону стане важливим кроком, щоб така можливість з’явилась», – пояснює автор законопроєкту, народний депутат, заступник голови Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський.

Передбачається, що таке страхування охоплюватиме інвестиції, спрямовані на створення об'єктів та інфраструктури, необхідної для розвитку переробної промисловості та експорту товарів українського походження.

ФРУ надіслала листа до комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики з підтримкою законопроєкту №9015 про страхування воєнних ризиків.

Запровадження такого механізму є частиною плану відновлення переробної промисловості. Як результат – створення нових продуктів з доданою вартістю, нарахування податків до держбюджету і поповнення державного бюджету. Українські інвестори та промисловці очікують цей інструмент від початку широкомасштабного вторгнення. Сподіваємось, чекати залишилось недовго.

Джерело: Федерація роботодавців України

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»