• Посилання скопійовано

Мінекономіки планує оновити Закон про публічні закупівлі

Мінекономіки створює нову редакцію Закону «Про публічні закупівлі», яка дозволить учасникам зробити їх більш ефективними, і запрошує органи місцевого самоврядування до співпраці

Мінекономіки планує оновити Закон про публічні закупівлі

Мінекономіки створює нову редакцію Закону «Про публічні закупівлі», яка дозволить учасникам зробити їх більш ефективними, і запрошує органи місцевого самоврядування (ОМС) до співпраці. Про це зазначила заступник Міністра економіки України Надія Бігун під час консультацій з вирішення проблемних питань у сфері публічних закупівель за участю ОМС.

Зокрема, участь у заході взяли сільські, селищні та міські голови, їхні профільні заступники, керівники департаментів та управлінь ОМС, представники Міністерства економіки України, Офісу Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

«Система закупівель – еволюційний процес, кожен закупівельний цикл слід покращувати, займатися цим системно і долучати громади до цього процесу. Закон «Про публічні закупівлі» визначає механізм дій, а решта залежить від майстерності і фаховості команди фахівців, які займаються закупівлями», – зазначила заступник Міністра Надія Бігун.

Вона наголосила на необхідності ОМС належно інформувати громадськість щодо мети закупівель, звітувати про результати, дотримуватись міжнародних стандартів. Своєю чергою, представники місцевого самоврядування поділилися власним досвідом застосування системи публічних закупівель.

Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан зазначив, що співпраця в системі державних закупівель Асоціації міст України з Мінекономіки та за підтримки Офісу Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України є системною, важливим є обмін досвідом і кращими практиками, максимальне розширення кола ОМС, які зможуть використовувати публічні закупівлі на користь громадам.

Захід організовано Асоціацією міст України спільно з Міністерством економіки України, Конгресом місцевих та регіональних влад при Президентові України та компанією IPSM, відбувся у рамках Проєкту «Сприяння всебічному розвитку громад через аналітику, діалог та міжнародне співробітництво», що реалізовується за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

Джерело: Міністерство економіки України

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»