• Посилання скопійовано

Уряд впровадив нові правила випробування пестицидів та агрохімікатів

За інформацією Міндовкілля, Уряд затвердив умови, за яких підприємства, установи та організації зможуть випробовувати пестициди та агрохімікати на державному рівні

Уряд впровадив нові правила випробування пестицидів та агрохімікатів

Нині Кабінет Міністрів України затвердив умови, за яких підприємства, установи та організації зможуть випробовувати пестициди та агрохімікати на державному рівні. Розповідає Міндовкілля.

До цього, ще у 2020 році, їх затверджувало Міндовкілля. Наразі порядок уповноваження підприємств, установ, організацій, які претендують здійснювати державні випробування пестицидів і агрохімікатів, затверджує Кабінет Міністрів України. Це передбачено Законом України від 16.11.2022 №2775-IX , який удосконалив державне регулювання у сфері поводження з пестицидами і агрохімікатами. 

За словами заступниці Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Олени Крамаренко, важливо, щоб на український ринок потрапляли безпечні для людей та довкілля якісні та належним чином досліджені препарати. Тож наявність відповідного обладнання, кваліфікованого персоналу, лабораторії, сертифікованої за міжнародними стандартами та земельних ділянок для досліджень препаратів є одними з обов’язкових умов для уповноваження установ на дослідження пестицидів та агрохімікатів.

Джерело: Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»