• Посилання скопійовано

Відновлення сільського господарства на деокупованих територіях: Указ Президента № 681

Бізнесу з деокупованих та постраждалих територій підготують програми фінансової допомоги. Про це йдеться в Указі Президента України від 09.10.2023 №681/2023, яким введено в дію рішення РНБО від 09.10.2023 «Про стан забезпечення продовольчої безпеки»

Відновлення сільського господарства на деокупованих територіях: Указ Президента № 681

Бізнесу з деокупованих та постраждалих територій підготують програми фінансової допомогиРозповіла Южаніна в своєму Телеграм-каналі.
Про це йдеться в Указі Президента України від 09.10.2023 №681/2023, яким введено в дію рішення РНБО від 09.10.2023 «Про стан забезпечення продовольчої безпеки».

Зокрема, Кабінету Міністрів України доручено:

  • розробити план заходів із відновлення аграрного виробництва на деокупованих територіях, який передбачатиме, зокрема, заходи щодо сприяння безперешкодному постачанню агровиробникам деокупованих територій матеріалів, необхідних для ведення сільськогосподарської діяльності;
  • затвердити у місячний строк програму першочергових заходів із протидії загрозам продовольчій безпеці України, які виникли внаслідок руйнування греблі Каховської ГЕС;
  • опрацювати пріоритетні напрямки перероблення аграрної продукції з метою продовження термінів і спрощення умов її зберігання: виготовлення круп, макаронних виробів, м'ясних та овочевих консервів, сублімованої продукції тощо, збільшення виробництва кормів;
  • розглянути у двомісячний строк питання впровадження програми фінансової допомоги на деокупованих та постраждалих від бойових дій територіях у вигляді компенсації/часткової компенсації/відшкодування вартості закупівлі посадкового матеріалу, добрив, племінного матеріалу, рибопосадкового матеріалу тощо, а також надання сімейним фермерським господарствам безповоротної фінансової допомоги на реалізацію інвестиційного проєкту;
  • опрацювати до 1 грудня 2023 року заходи державної підтримки виробників насіння;
  • забезпечити у 2024 році розробку та схвалення Концепції Державної цільової економічної програми розвитку тваринництва на період до 2033 року.

Також у тримісячний строк мають бути підготовлені:

  • програма відродження підприємств харчової та переробної промисловості шляхом кластерної організації виробництва на рівнях громади, району, області та держави в цілому;
  • типовий бізнес-план створення та функціонування фермерського господарства, особистого селянського господарства, а також організовано надання правової, консультаційної та методичної підтримки щодо впровадження таких бізнес-планів.
  • Держпродспоживслужбі доручено підготувати у двомісячний строк план заходів щодо забезпечення біологічної безпеки території країни та вдосконалити систему державного контролю за утилізацією харчових відходів та відходів тваринного походження.

Також до 1 грудня 2023 року має бути розроблено комплекс заходів щодо посилення державного нагляду (контролю) у сферах охорони прав на сорти рослин, насінництва та розсадництва.

Джерело: Сайт Ніни Южаніної

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»