• Посилання скопійовано

Автопродовження строку дії бронювання від мобілізації на три місяці замість одного: діє Постанова КМУ

Кабінет Міністрів продовжив на три місяці дію відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації, наданих військовозобов’язаним рішеннями Мінекономіки, які були чинні станом на 7 травня. Постанова №642 набрала чинності з 6 червня

Автопродовження строку дії бронювання від мобілізації на три місяці замість одного: діє Постанова КМУ

Нагадаємо, що 7 травня КМУ продовжив ще на один місяць дію відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації, наданих військовозобов’язаним рішеннями Міністерства економіки. За текстом Постанови №516 продовження почало діяти з 7 травня.

 4 червня під час чергового засідання КМУ було внесено зміну до постанови КМУ 07.05.2024 №516

Зокрема, передбачено продовження строків дії відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації, наданих військовозобовʼязаним відповідними рішеннями Міністерства економіки згідно з Порядком бронювання №76, які не закінчилися на день прийняття постанови КМУ від 07.05.2024 №516, автоматично на три місяці (замість одного місяця, як було передбачено раніше)

Відповідна норма міститься у Постанові від 04.06.2024 №642. З нею можна ознайомитися за посиланням. 6 червня її опубліковано в "Урядовому курʼєрі". Тож з цієї дати діє автопродовження бронювання.

  

Подробиці застосування автопродовження бронювання від Міністерств

Підкреслимо, що вже було опубліковано розʼяснення Мінекономіки щодо продовження.

У ньому наводився приклад, якщо строк дії відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації, наданої військовозобов’язаним рішенням Міністерства економіки, закінчується 17.05.2024, згідно з постановою строк її дії автоматично продовжується на один місяць, тобто до 17.06.2024.

Окремо в розʼясненні наголошувалося, що постановою не передбачено прийняття Міністерством економіки додаткових рішень щодо продовження строків дії відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації, які не закінчилися станом на 07.05.2024

А от Мінагрополітики від себе зауважило, що згідно з постановою від 7 травня 2024 року №516 всі бронювання, чинні на 7 травня 2024 року, автоматично продовжено на один місяць.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»