• Посилання скопійовано

Автопродовження строку дії бронювання від мобілізації на місяць: розʼяснення від Мінекономіки

За розʼясненням Мінекономіки, якщо строк дії відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації закінчується 17.05.2024, згідно з постановою строк її дії автоматично продовжується на один місяць, тобто до 17.06.2024 р.

Автопродовження строку дії бронювання від мобілізації на місяць: розʼяснення від Мінекономіки

Окремо ми вже писали, що 7 травня Кабінет Міністрів продовжив ще на один місяць дію відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації, наданих військовозобов’язаним рішеннями Міністерства економіки. За текстом Постанови №516 продовження почало діяти з 7 травня.

Наразі на сайті Мінекономіки зʼявився лист від 14.05.2024 № 2704-20/35460-03 щодо організації бронювання військовозобов’язаних в умовах правового режиму воєнного стану. 

Він стосується нюансів застосування норм щодо продовження дії відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації, наданих військовозобов’язаним рішеннями Міністерства економіки. 

Фахівці Мінекономіки у листі підкреслили, якщо строк дії відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації закінчується 17.05.2024, згідно з Постановою №516 строк її дії автоматично продовжується на один місяць, тобто до 17.06.2024.

Водночас, Постановою №516 не передбачено прийняття Міністерством економіки додаткових рішень щодо продовження строків дії відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації, які не закінчилися станом на 07.05.2024 (наказів Міністерства економіки про продовження строків дії відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації).

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»