• Посилання скопійовано

ВРУ підтримала законопроєкт щодо зменшення та контролю промислових викидів

Законопроєкт передбачає реформування сфери промислового забруднення шляхом застосування найкращих доступних технологій та методів, а також впровадження інтегрованих дозволів на викиди та скиди для підприємств та механізми контролю промислового забруднення

ВРУ підтримала законопроєкт щодо зменшення та контролю промислових викидів

Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт №11355 «Про інтегроване запобігання та контроль промислового забруднення», який має імплементувати акти права ЄС щодо промислових викидів.

Про це повідомив один з його авторів, народний депутат від фракції «Слуга Народу», голова Комітету ВР з питань екологічної політики та природокористування Олег Бондаренко.

За його словами, законопроєкт передбачає реформування сфери промислового забруднення шляхом застосування найкращих доступних технологій та методів, а також впровадження інтегрованих дозволів на викиди та скиди для підприємств та механізми контролю промислового забруднення.

«Законопроєкт має запустити процес поступового зменшення промислового забруднення довкілля та впливу промислових скидів та викидів на здоров’я громадян України», – зазначив парламентар.

Крім того, він зауважив, що це важлива реформа на шляху України до ЄС та до реалізації програми Ukraine Facility.

«Законопроєкт відкриває шлях до імплементації Директиви 2010/75/ЄС. Після його остаточного ухвалення наша держава зможе почати довгоочікуване переобладнання промисловості. Це – запорука повоєнного зеленого відновлення нашої держави. Україна має продемонструвати цивілізованому світу готовність до виконання взятих на себе зобовʼязань», – наголосив Олег Бондаренко.

Джерело: Слуга народу

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»