• Посилання скопійовано

Уряд продовжує працювати над впровадженням економічного бронювання

В Уряді працюють над впровадженням економічного бронювання від мобілізації. Орієнтовна дата впровадження «економічного бронювання» – жовтень – листопад 2024 року

Уряд продовжує працювати над впровадженням економічного бронювання

Ми вже багато писали про наміри влади запровадити економічне бронювання шляхом сплати відповідної суми спеціального збору за кожного працівника. Зокрема, про появу законопроєкту №11332 можна прочитати тут.

Згодом Наталуха наголошував на пропозиції впровадження економічного бронювання паралельно з існуючим механізмом бронювання.

І от під час засідання Комітету ВРУ з податкової політики 29 серпня було порушене питання щодо запровадження економічного бронювання. Про це повідомив Железняк у своєму Телеграм-каналі.

 

"Зараз Мінекономіки на комітеті підтвердило, що працює над економічним бронюванням, де одним із критеріїв буде (але не точно) рівень заробітних плат", - підкреслив він.

За словами нардепа, наразі напрацьовується декілька моделей, але для остаточного рішення чекають позицію вищого політичного керівництва.

Железняк повідомив, що орієнтовна дата впровадження "економічного бронювання" - жовтень - листопад 2024 року.

За консервативними розрахунками це дасть бюджету 40 млрд гривень додаткових надходжень на рік.

"Тому їм потрібна місячна звітність по податкам на зарплати в податковому законі", - додав Железняк.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»