• Посилання скопійовано

Реформа системи управління відходами: Уряд вніс зміни до низки нормативних актів

Зокрема, зміни внесено до Порядку видачі, відмови у видачі, анулювання дозволу на здійснення операцій з оброблення відходів. Зокрема, з-під дії цього порядку виключено питання управління відходами видобувної промисловості

Реформа системи управління відходами: Уряд вніс зміни до низки нормативних актів

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України розповідає, що Кабінет Міністрів України вніс зміни до низки постанов для приведення їх у відповідність до євроінтеграційного рамкового Закону «Про управління відходами».

Зокрема, зміни внесено до: 

  • Постанов Уряду, які регулюють сферу управління відходами від руйнувань в Україні (№474, №1073, №625). Зазначені акти були прийняті до набрання чинності Законом «Про управління відходами», тож потребували гармонізації термінології із термінологією рамкового документа.
  • Порядку видачі, відмови у видачі, анулювання дозволу на здійснення операцій з оброблення відходів. Зокрема, з-під дії цього порядку виключено питання управління відходами видобувної промисловості. Адже дозвільна система у цій сфері суттєво відрізняється від механізму отримання дозволу на здійснення операцій з оброблення відходів. Міндовкілля вже розробило та подало на розгляд Уряду законопроект «Про управління відходами видобувної промисловості». Прийняття цього документа є також однією з рекомендацій Європейської Комісії, викладених у звіті «Україна 2023».
  • Постанови КМУ від 17.11.2023 №1214 «Деякі питання віднесення речовин або предметів до побічних продуктів». До Міндовкілля надійшли численні звернення суб’єктів господарювання щодо внесення змін до цього документа, які наразі схвалені Урядом. Серед ключового – питання набрання чинності постановою. Відтепер вона вважається чинною з моменту її опублікування, тобто її норми вже діють на території України.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»