• Посилання скопійовано

Абонентів хочуть змусити укладати договори з мобільними операторами

Держспецзв’язку розробила зміни до профільного закону «Про телекомунікації»

Його основна ідея полягає у тому, щоб запровадити обов’язкові договірні відносини під час придбання абонентами СІМ-карток мобільних операторів. Умови, згідно з якими договори будуть укладатися, визначить Кабмін.
У такий спосіб, чиновники збираються допомогти правоохоронним органам збирати інформацію про користувачів.
«Метою внесення таких змін до законодавства є нагальна потреба зниження рівня анонімності споживачів ... Відсутність чіткого порядку отримання інформації про споживачів телекомунікацій, з одного боку, не дає правоохоронним органам швидко і чітко виконувати свої обов’язки, а з іншого боку, операторам — надавати таку інформацію», — зазначають у Держспецзв’язку.
Прес-секретар відомства Ігор Конопацький повідомив учора, що проект закону перед спрямуванням до Верховної Ради ще проходить узгодження у різних відомствах.

Джерело: Коментарі

Рубрика: Суспільство і життя/Політика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Політика»