• Посилання скопійовано

Азаров хоче ввести безвізовий режим з Туркменістаном для бізнесменів

Україна пропонує Туркменістану спростити візовий режим.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби КМУ.
Під час зустрічі з заступником голови Кабінету Міністрів Туркменістану Байміратом Ходжамухаммедовим прем’єр-міністр України Микола Азаров зазначив, що незважаючи на те, що Україна має безвізовий режим з більш ніж 40 країнами, з Туркменістаном досі встановлено візовий режим.
«Давайте на першому етапі запровадимо безвізовий режим для бізнесменів, а на другому етапі обговоримо питання безвізового режиму для наших громадян», — цитує прес-служба Азарова.
Присутній на зустрічі міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко зазначив, що візовий режим ускладнює участь українських компаній у тендерах, що проводяться у Туркменістані, через те що українські бізнесмени не встигають отримати візу для участі у них.
На думку Порошенка, активізації торговельно-економічних відносин сприятиме також створення торгових домів — туркменських в Україні та українських у Туркменістані, до відкриття яких економічним відділам посольств буде доручено поліпшити організацію участі українських підприємств у тендерах, які проходять у Туркменістані.
Своєю чергою, віце-прем’єр-міністр Туркменістану зазначив, що за останні роки торговельно-економічний оборот між двома державами збільшився у 3 рази, а також запропонував українським компаніям взяти участь у тендері на розроблення нового родовища газу.
Азаров наголосив, що Україна зацікавлена у поновленні співпраці з Туркменістаном у паливно-енергетичному комплексі, висловивши сподівання, що обидві країни зможуть поновити і розвивати двосторонні відносини на більш якісному рівні.
Як повідомляла агенція, 3-є засідання міжурядової україно-туркменської комісії з питань торговельно-економічного та культурно-гуманітарного співробітництва проходить з 4 до 6 вересня у Києві.
За результатами роботи комісії планується підписання протоколу, в якому буде визначено план подальшої співпраці у торгівлі, постачанні обладнання для нафтогазового комплексу Туркменістану, транспорті, машинобудуванні, сільському господарстві, медицині, енергетиці, космічній сфері, освіті та культурі.
4 липня Верховна Рада ратифікувала угоду з Туркменістаном про довгострокове торговельно-економічне співробітництво.

На підставі: «Українські Новини»

Рубрика: Суспільство і життя/Політика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Політика»