• Посилання скопійовано

Рада наступного тижня може звільнити Данилюка за ініціативою Гройсмана

За даними джерел, звільнення Данилюка схвалили на вчорашньому засіданні Кабміну

Рада наступного тижня може звільнити Данилюка за ініціативою Гройсмана

Верховна рада України наступного тижня може за ініціативою прем'єр-міністра Володимира Гройсмана звільнити Олександра Данилюка з посади міністра фінансів. Про це РБК-Україна повідомили джерела в Уряді і парламенті.

На даний момент подання на звільнення Данилюка не внесено до парламенту. Однак, як стало відомо РБК-Україна, на закритій частині засідання Кабінету міністрів у середу, 30 травня, Гройсман вніс на розгляд членів уряду проект подання про звільнення міністра фінансів.

Дане рішення підтримала більшість міністрів, за винятком в. о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун, віце-прем'єр-міністра Іванни Климпуш-Цинцадзе та міністра інфраструктури Володимира Омеляна.

Зазначимо, згідно із Законом про Кабінет міністрів, для звільнення будь-якого міністра (крім міністра закордонних справ та міністра оборони) досить подання від прем'єр-міністра або особистої ініціативи міністра. За інформацією співрозмовників РБК-Україна в Уряді, Олександр Данилюк не має наміру самостійно писати заяву про відставку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України планує вивести Державну фіскальну службу з підпорядкування Мінфіну. Про це читайте тут і ось тут.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Політика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Політика»