• Посилання скопійовано

Бюджет-2020 не передбачає змін до ПКУ. Принаймні, так нам обіцяють

За словами Ірини Верещук (це представник Кабміну в Раді), держбюджет вперше не буде змінювати Податковий кодекс України

Бюджет-2020 не передбачає змін до ПКУ. Принаймні, так нам обіцяють

Державний бюджет України на 2020 рік не передбачає змін в Податковому кодексі. Про це заявила представник уряду в парламенті Ірина Верещук, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Верещук, новий бюджет уперше в Україні не буде впливати на Податковий кодекс. Раніше представники уряду змінювали податки під час ухвалення проекту Державного бюджету на наступний рік.

"Яка новація цього бюджету. Бюджет 2020 вперше за всю історію бюджетування в Україні дозволяє не змінювати податкову базу. Ми не будемо вносити зміни в Податковий кодекс України", - заявила Верещук.

На думку нардепа, таким чином бюджет наступного року буде реалістичним. Хоча Верховна рада вже передбачила надходження до бюджету додаткових коштів, які надійдуть від сплати штрафів.

"Штрафи від порушень на автошляхах ми заклали вже в 9 скликання. Вони будуть спрямовані в дорожній фонд і підуть на поліпшення дорожньої інфраструктури. Але ми не можемо розраховувати на те, яка це буде сума штрафів, не можемо їх показати. Тому вирішено прийняти реалістичний бюджет, який буде відповідати макроекономічним показникам, які є. Він збалансований", - додала вона.

 

Від редакції:

Але як буде насправді, покаже розгляд законопроектів у ВРУ. Ще ж є законопроект №1210 з великими штрафами за порушення. Про нього ми писали тут.

***

Читайте також: Проект Держбюджету-2020: основні соціальні показники і мінімуми

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Політика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Політика»