• Посилання скопійовано

ВРУ відправила у відставку Гончарука

Народні депутати 353 голосами «за» підтримали проект Постанови

ВРУ відправила у відставку Гончарука

За інформацією ВРУ, на позачерговому засіданні 4 березня Голова Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Андрій Клочко повідомив, що Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування розглянув на своєму засіданні 4 березня 2020 року заяву Прем’єр-міністра України О.Гончарука про його відставку та вирішив рекомендувати Верховній Раді України прийняти відставку Прем’єр-міністра України О.Гончарука.

В обговоренні проекту Постанови взяли участь представники депутатських фракцій.

Після завершення обговорення Разумков поставив на голосування для прийняття в цілому проект Постанови про відставку Прем’єр-міністра О.Гончарука.Проект Постанови зареєстровано за №3158.

Верховна Рада України відповідно до п. 12 ч. 1 ст. 85 та ч. 2 ст. 115 Конституції України прийняла відставку Прем’єр-міністра України Гончарука Олексія Валерійовича.

Народні депутати 353 голосами «за» підтримали проект Постанови. Про це йдеться в окремій новині ВРУ.

 

Позиція Гончарука щодо його звільнення:

«У цьому Уряді не крали. У цьому Уряді не було корупції, і він системно з нею боровся з першого дня до останнього», – наголосив Прем’єр-міністр Олексій Гончарук під час виступу у Верховній Раді України. 

За його словами, він пообіцяв, що до кінця опалювального сезону Уряд вирішить питання боротьби з корупцією у «Центренерго»: «І ми це зробили. Ми забезпечили проведення аудиту у «Центренерго». І рішення по менеджменту в цій компанії вже прийнято. Таких компаній десятки. Наш Уряд змінив менеджмент у  десятках компаніях: ОПЗ, Енергоатом, Артемсіль і т.д.».

«Наш Уряд боровся з корупцією на всіх ділянках, які були ввірені Уряду Президентом, Парламентом і українським народом», – наголосив Олексій Гончарук.

За його словами, попри опір старої системи, Уряд ухвалив десятки важких рішень.

За цей період закладено фундамент для перезавантаження країни. Серед досягнень – рекордно низька інфляція, рекордно вигідне розміщення єврооблігацій, ухвалено андбандлінг «Нафтогазу», запуск рекордної приватизації, перші концесійні конкурси, доступні кредити для підприємців та ін.

«6 місяців – це дуже короткий термін, щоб оцінювати результати будь-якого Уряду. Хоча окремі результати нашої з вами роботи українці вже бачать у платіжках», – сказав він.

Олексій Гончарук вірить, що «в залі є дуже багато депутатів, які хочуть, щоб Україна була процвітаючою і сильною країною». Він закликав їх «не збавляти темп, не змінювати напрямок».

«Все те, що ми започаткували разом – має бути завершено. Реформа ринку землі, вільний обіг капіталу, лібералізація трудових відносин. Все це, друзі, потрібно прийняти», – додав він.

Олексій Гончарук наголосив, що незалежно від свого статусу продовжуватиме працювати, щоб Україна стала успішною.

Він також подякував міністрам, які ухвалювали складні рішення, за спільну роботу.

***

Читайте також: 

Рубрика: Суспільство і життя/Політика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Політика»