• Посилання скопійовано

Плату за витяг із Поземельної книги та за реєстрацію земельних ділянок скасовано

Постанова КМУ від 06.08.2012 р. №808 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України»

Кабмін постановою від 06.08.2012 р. №808 скасовує оплату за надання витягу з Поземельної книги, державну реєстрацію земельної ділянки, державну реєстрацію державного акта на право власності на земельну ділянку не залежно від підстав її набуття, державну реєстрацію договору оренди землі, а також за перевірку файла обміну даними про результати робіт із землеустрою в електронному вигляді (обмінного файла) під час оформлення документації із землеустрою.
Так, відповідні зміни внесено до:
1. Порядку ведення Поземельної книги: для державної реєстрації земельної ділянки до заяви більше не потрібно додавати документи, що підтверджують оплату за проведення державної реєстрації земельної ділянки, державної реєстрації державного акта — у разі державної реєстрації земельної ділянки та державного акта, державної реєстрації земельної ділянки та договору оренди земельної ділянки або їх обмежень у використанні земельної ділянки, земельного сервітуту, емфітевзису і суперфіцію. Видача витягу з Поземельної книги є безоплатним.
2. Тимчасового порядку присвоєння кадастрового номера земельній ділянці: для визначення кадастрового номера земельної ділянки документи до територіального органу Держземагентства за місцем розташування земельної ділянки може подавати також розробник документації із землеустрою, якщо інше не передбачено договором. При цьому в разі подання документів розробником документації із землеустрою він додатково подає договір.
Викладено у новій редакції пункт 14-2 Тимчасового порядку в частині розгляду доопрацьованої документації із землеустрою та обмінного файла, який здійснюється територіальним органом Держземагентства протягом чотирьох робочих днів з дня надходження документів, а також визначено перелік дій територіального органу Держземагентства, у разі коли заявник врахував зауваження.
Також звертаємо увагу, що викладено у новій редакції Перелік адміністративних послуг, що надаються Державним агентством земельних ресурсів та його територіальними органами на безоплатній основі (додаток 3 до постанови КМУ від 01.08.2011 р. №835 (у редакції постанови КМУ від 06.08.2012 р. №808).

Автор: Канарьова Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Нерухомість, житло, земля

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Нерухомість, житло, земля»