• Посилання скопійовано

За ініціативи Держархбудінспекції України планується подовжити терміни дії «будівельної амністії»

Можливість ввести в експлуатацію індивідуальний житловий будинок, побудований самовільно, так звана «будівельна амністія» — є важливою соціальною складовою у реалізації Закону «Про регулювання містобудівної діяльності»

На сьогодні таким правом вже скористались більше 46 тисяч сімей. І цей процес набирає темпів. На 15 вересня 2012 року прийнято в експлуатацію 29 147 будинків. Минулого року ця цифра становила 17 115. З 23 липня поточного року для житлових будинків площею до 300 кв. м (а це 95% від загальної їх кількості) знято необхідність проведення додаткового технічного обстеження, крім того, яке зазначається у технічному паспорті Бюро технічної інвентаризації.
Мало того, тепер оформлення права власності на житлові будинки, збудовані до 5 серпня 1992 року, відбувається тільки на підставі паспорта БТІ, без прийняття їх в експлуатацію інспекціями держархбудконтролю.
«Будівельна амністія» діє лише до кінця поточного року і не всі встигнуть скористатися останніми спрощеннями, — сказав на брифінгу у Кабінеті Міністрів України 19 вересня голова Державної архітектурно-будівельної інспекції Олександр Рибак. — Тому Держархбудінспекція вийшла з пропозицією щодо подовження терміну «будівельної амністії» для будинків, самовільно побудованих до дати впровадження декларативних процедур у будівництві, тобто до 12 березня 2011 року, так і подовження термінів дії таких нормативних документів. Відповідні пропозиції вже підтримані Урядом».

Джерело: Прес-служба Державної архітектурно-будівельної інспекції

Рубрика: Суспільство і життя/Нерухомість, житло, земля

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Нерухомість, житло, земля»