• Посилання скопійовано

Оприлюднено Довідник показників середньої (базової) вартості земель населених пунктів

Органи державної влади та місцевого самоврядування отримали можливість аналізувати та прогнозувати економічний ефект застосування нормативної грошової оцінки залежно від року її проведення

Фахівцями Державного агентства земельних ресурсів України складено Довідник показників середньої (базової) вартості земель населених пунктів, у якому вперше зібрано та систематизовано актуальну інформацію про рік останнього проведення нормативної грошової оцінки земель кожного населеного пункту України та їх середню (базову) вартість.
Використання наведених у Довіднику відомостей дозволить замовникам та розробникам технічної документації із нормативної грошової оцінки земель забезпечувати коректність даних нормативної грошової оцінки через їх співвідношення з результатами раніше виконаних робіт щодо земель однотипних груп населених пунктів у різних регіонах країни.
Завдяки Довіднику органи державної влади та органи місцевого самоврядування отримали можливість аналізувати та прогнозувати економічний ефект застосування нормативної грошової оцінки залежно від року її проведення, що дасть змогу вчасно її оновлювати відповідно до вимог статті 18 Закону України «Про оцінку земель» і, як наслідок, забезпечить належний рівень надходжень до місцевих бюджетів.
Довідник оприлюднено на офіційному веб-сайті Держземагентства України (www.dazru.gov.ua) в розділі «Ринок та оцінка земель» — «Довідник показників середньої (базової) вартості земель населених пунктів».
Держземагентство України планує періодично оновлювати дані Довідника.

Джерело: Державне агентство земельних ресурсів

Рубрика: Суспільство і життя/Нерухомість, житло, земля

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Нерухомість, житло, земля»