• Посилання скопійовано

Українцям обіцяють компенсації за утеплення будинків

Створення Фонду енергоефективності дасть можливість привести вітчизняне законодавство у відповідність до норм ЄС. Йдеться про стандартизацію енергоефективності будинків і комерційний облік послуг

Українцям обіцяють компенсації за утеплення будинків

На цьому наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко в інтерв’ю газеті «Сегодня», передає «Закон і Бізнес».

«Людина, утеплюючи своє житло, повинна розуміти, що може досягти не 10-15% економії, а 40-50%. Є приклади, коли економія перевищує 70%. Саме завдяки Фонду в майбутньому українці зможуть компенсувати частину витрат після того, як клас будинку буде переведений у вищий клас енергоефективності. Наше завдання — поступово перевести житловий фонд України до найвищого класу, як в Польщі або Чехії. Створенням Фонду ми досягаємо двох цілей: надаємо технічне рішення людям з впровадження енергоефективних заходів та надаємо фінансову підтримку кожній сім’ї», — наголосив Віце-прем’єр.

Він також зауважив, що вкрай важливим є й те, що модель Фонду дозволяє залучити і європейські кошти, а не тільки ресурс держбюджету. «Наприклад, Німеччина вже готова виділити фінансовий ресурс на ці цілі. Європейський Союз теж нас підтримує», — підкреслив Г.Зубко.

Джерело: Закон&Бізнес

Рубрика: Суспільство і життя/Нерухомість, житло, земля

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Нерухомість, житло, земля»