• Посилання скопійовано

Термін використання РРО

Чи може суб’єкт господарювання використовувати РРО, строк експлуатації якого закінчився?

Відповідно до п. 2 Порядку №601 строк служби — строк, протягом якого виробник (постачальник) гарантує роботоздатність реєстратора, у т. ч. комплектувальних виробів та його складових частин, збереження інформації у фіскальній пам’яті за умови дотримання користувачем вимог експлуатаційних документів.
Після вичерпання строку служби РРО виробник не гарантує подальшої його роботоздатності загалом, у т. ч. комплектуючих та складових частин, і, що головне — не гарантує збереження інформації у фіскальній пам’яті такого реєстратора, тобто реалізації фіскальних функцій відповідно до вимог Закону про РРО.
Щодо терміну служби РРО, то тут слід керуватися нормою стосовно семирічного з моменту введення в експлуатацію строку служби реєстратора, встановленого Порядком №11, але не більше дев’яти років з дати випуску.
Отже, у разі використання суб’єктом господарювання РРО, строк експлуатації якого закінчився, такий технологічний пристрій не може вважатися реєстратором, і його подальше використання є порушенням вимог Закону про РРО.

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»

Подарунки та знижки з нагоди свята

Приєднуюсь