• Посилання скопійовано

Як працювати з РРО при виїзді у рейс на кілька днів

Як правильно працювати на касовому апараті, якщо я виїжджаю у рейс на 3 дні? Чи потрібно мені щодня робити службову видачу та внесення наступного ранку, якщо гроші здаються до каси підприємства тільки після прибуття? Бухгалтер змушує після прибуття о 22.30 обнулити касу, а вранці внести гроші до каси, тут же здійснити видачу та здати їх до каси.

Обов’язок щодня друкувати на РРО фіскальні звітні чеки (Z-звіт) та забезпечувати їх зберігання у КОРО покладено на суб’єктів підприємницької діяльності, які здійснюють розрахункові операції у готівковій формі під час продажу товарів (наданні послуг), відповідно до п. 9 ст. 3 Закону про РРО. Крім того, судячи з описаної ситуації, Вам потрібно робити щодня операції «Службове внесення» та «Службову видачу» у зв’язку з тим, що кошти здаються Вами у момент прибуття, а також зробити обнулення РРО. Здійснення подальших операцій з готівкою, які Вам пропонує бухгалтер, Вам варто дотримуватися. Вранці зробити внесення готівки до РРО, потім зробити видачу готівки з РРО, а відтак здати кошти до каси підприємства.

Джерело: ДФС у Черкаській області

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»