• Посилання скопійовано

Підприємцям слід поквапитись із переведенням касових апаратів до цифрового покоління

До 1 липня в Києві необхідно переобладнати 35 тис. касових апаратів

Підприємцям слід поквапитись із переведенням касових апаратів до цифрового покоління

На початок року, у Києві 10,3 тисячі суб’єктів господарювання використовували майже 35 тисяч реєстраторів розрахункових операцій. В переважній більшості, менше 50 РРО використовують 82 столичних СГД, а це понад 13,5 тисяч касових апаратів. Близько 45 суб’єктів, які зареєстрували понад 3 тисячі касових апаратів використовують в середньому від 50 до 100 РРО. Від 100 до 500 РРО – 32 СГД, вони є власниками 6,3 тисяч касових апаратів. Понад 500 РРО зареєстрували лише 5 суб’єктів, проте у своїх торгівельних мережах вони використовують більш ніж 4 тисячі касових апаратів.

Державна податкова служба нагадує, що згідно зі змінами у законодавстві, з 1 січня 2013 року суб'єктам господарювання необхідно подавати до органів податкової служби електронні копії розрахункових документів і фіскальних звітних чеків касових апаратів. До закінчення граничного терміну, коли податкова служба не застосовує штрафні санкції за відсутність звітів електронної касової стрічки залишилось менше 3-х місяців, оскільки з 1 липня 2013 року настає відповідальність суб’єктів господарювання. Фінансова санкція складає 170 гривень.

Нагадаємо, для приєднання до електронної стрічки існує два шляхи. Перший – це придбати касові апарати нового покоління, які створюють контрольну стрічку в електронній формі та містять вбудовані модеми. Інший спосіб – доопрацювати існуючі касові апарати, а саме придбати необхідні модеми під конкретні моделі РРО для підключення їх до мережі Інтернет. В обох випадках підприємцям необхідно звертатись до Центрів сервісного обслуговування або виробників РРО.

Джерело: ДФС у м. Києві

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»