• Посилання скопійовано

Перереєстрація РРО: коротко про головне

За результатами розгляду реєстраційної заяви та у разі відсутності підстав для відмови у перереєстрації РРО приймається рішення про перереєстрацію

Перереєстрація РРО: коротко про головне

Міндоходів розглянуло питання щодо порядку проведення процедури перереєстрації РРО та повідомляє.

У зв'язку зі зміною місцезнаходження та переведенням суб'єкта господарювання до іншого органу Міндоходів здійснюється перереєстрація РРО та книг ОРО.

Після взяття на облік в органі Міндоходів за новим місцезнаходженням для проведення перереєстрації РРО суб'єкту господарювання необхідно надати наступні документи:

- заяву про реєстрацію РРО за формою №1-РРО (№1-РРОВ) з позначкою "Перереєстрація";

- реєстраційне посвідчення за формою №3-РРО (№3-РРОВ);

- довідку про опломбування РРО (у разі внесення змін, що потребують переопломбування касового апарату).

Фіскальний номер не змінюється при проведенні процедури перереєстрації РРО та зберігається до дати скасування реєстрації РРО. Суб'єкту господарювання, який змінив місцезнаходження, не потрібно звертатися до органу Міндоходів за місцем розташування господарської одиниці.

У разі проведення перереєстрації роздруковується та видається суб'єкту господарювання нове реєстраційне посвідчення, в якому дата реєстрації РРО та дата початку обліку РРО в органі Міндоходів за адресою господарської одиниці не змінюються.

Процедура перереєстрації книг ОРО у зв’язку із зміною місцезнаходження суб'єкта господарювання здійснюється аналогічно.

За результатами розгляду реєстраційної заяви та у разі відсутності підстав для відмови у перереєстрації РРО приймається рішення про перереєстрацію.

Крім цього, Міндоходів додатково інформує про подання на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України наказ "Про внесення змін до Порядку реєстрації та ведення розрахункових книжок, книг обліку розрахункових операцій", який вносить зміни до зазначеного порядку (Лист Міндоходів від 08.01.2014 р. №55/7/99-99-18-02-03-17).

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»