• Посилання скопійовано

Реєстрація бізнесу за адресою масової реєстрації створює багато труднощів, - Міндоходів

На сьогодні реєстрація суб'єктів підприємництва за однією адресою є дуже поширеною. Однак, на думку податківців, це явище є неприпустимим, адже здійснюється всупереч діючих норм

Реєстрація бізнесу за адресою масової реєстрації створює багато труднощів, - Міндоходів

Відповідно до ст. 63 глави 6 Податкового кодексу України з метою проведення податкового контролю платники податків підлягають реєстрації або взяттю на облік у контролюючих органах за місцезнаходженням юридичних осіб, відокремлених підрозділів юридичних осіб, місцем проживання особи (основне місце обліку), а також за місцем розташування (реєстрації) їх підрозділів, рухомого та нерухомого майна, об’єктів оподаткування або об’єктів, які пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (неосновне місце обліку).

Внесення реєстраційних даних про зареєстрованого суб’єкта господарювання до Єдиного державного реєстру за адресою, за якою платник фактично не перебуває та за якою зареєстровано ще десятки інших, завдає додаткових ризиків.

У зв’язку з різким ускладненням внутрішньополітичної ситуації, зростанням соціальної напруги в країні значна частина населення за власним бажанням або за необхідністю переїжджає до інших регіонів на проживання  та намагається забезпечити свої родини матеріально. Одним із виходів є реєстрація суб’єктом господарювання та початок нового бізнесу.

Органи Міністерства доходів і зборів застерігають усіх, хто випадково може  скористатись пропозицією отримати юридичну адресу в місцях масової реєстрації від можливої загрози їх бізнес-іміджу та створенню додаткових проблем у здійсненні підприємницької діяльності.

Перелік адрес масової реєстрації суб'єктів господарювання розміщено на офіційному порталі Міністерства доходів і зборів України >>>

На підставі: ДПІ у Солом'янському районі м.Києва ДПС

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»