• Посилання скопійовано

Готівка на виплату зарплати: порядок використання та зберігання

Нацбанк роз'яснив, що готівкові кошти, отримані підприємством в касі банку на виплати, пов'язані з оплатою праці, і не виплачені працівникам в установлені строки, мають бути депоновані

Готівка на виплату зарплати: порядок використання та зберігання

Нацбанк у листі від 07.06.2016 р. № 50-0004/48214 нагадує, що відповідно до п. 2.10 Положення №637 підприємства мають право зберігати в своїй касі готівку, одержану в банку для виплат, що належать до фонду оплати праці, понад установлений ліміт каси протягом трьох робочих днів, включаючи день одержання готівки в банку. Суми готівки, що одержані в банку і не використані за призначенням протягом установленого строку, повертаються підприємством до банку не пізніше наступного робочого дня банку або можуть залишатися в його касі (у межах установленого ліміту).        

Оформлення документів на виплату зарплати

Виплати, пов'язані з оплатою праці, проводяться касиром підприємства або за видатковими касовими ордерами на кожного одержувача чи за видатковими відомостями. Пунктом 3.9 Положення №637 визначено порядок дій касира та бухгалтера з сумами готівки, що не були видані та мають бути депоновані й здані до банку. При цьому депоновані суми, що підлягають здаванню до банку, оформляються шляхом складання одного загального видаткового касового ордера.        

Отже, готівкові кошти, отримані підприємством в касі банку на виплати, пов'язані з оплатою праці, і не виплачені працівникам підприємства в установлені строки, мають бути депоновані та підлягають здаванню до банку або можуть залишатися в касі підприємства (у межах установленого ліміту) та були використані на потреби, що виникають у процесі його функціонування.    

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Нацiональний банк України

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»