• Посилання скопійовано

Нумеруємо касові ордери правильно

Якщо протягом календарного року закінчується або змінюється форма касової книги, то з метою уникнення касових ордерів з однаковими номерами їх нумерація повинна продовжуватись

Нумеруємо касові ордери правильно

ДФС у Тернопільській області нагадує, що прибуткові та видаткові касові ордери до передавання в касу реєструються бухгалтером у Журналі реєстрації прибуткових і видаткових касових документів, який ведеться окремо за прибутковими та видатковими операціями. 

Видаткові касові ордери, що оформлені на підставі видаткових відомостей, реєструються в такому журналі після здійснення виплат, зазначених у видатковій відомості.

Реєстрація касових ордерів і видаткових відомостей може здійснюватися за допомогою комп’ютерних засобів, які забезпечують формування і роздрукування потрібних касових документів. Водночас у документі «Вкладний аркуш журналу реєстрації прибуткових і видаткових касових ордерів», який формується і роздруковується за відповідний день, забезпечується також формування даних для обліку руху коштів.

Отже, форма Журналу реєстрації прибуткових і видаткових касових документів передбачає нумерацію прибуткових та видаткових касових ордерів в журналі з початку кожного наступного року з номера «1».

Якщо протягом календарного року закінчується або змінюється форма касової книги та/або книги реєстрації прибуткових та видаткових касових ордерів, то з метою уникнення касових ордерів з однаковими номерами їх нумерація повинна продовжуватись.

Джерело: ДФC у Тернопільській області

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»