• Посилання скопійовано

Чи можна використовувати старі форми касових документів: позиція ДФСУ

З 05.01.2018 року суб’єкти господарювання повинні використовувати для оформлення касових операцій касові документи, які відповідають вимогам типових форм, затверджених Постановою № 148

Чи можна використовувати старі форми касових документів: позиція ДФСУ

ДФСУ у підкатегорії 109.15 ресурсу "ЗІР" нагадує, що Положенням про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затвердженим постановою НБУ від 29.12.2017 р. №148, яке набрало чинності з 5 січня 2018 року, затверджені нові типові форми касових документів, а саме:

Про це ми повідомляли тут, а докладніше розповідали  в аналітиці тут. та тут.

Таким чином, податківці вважають, що:

 

Починаючи з 05.01.2018 суб’єкти господарювання повинні використовувати для оформлення касових операцій касові документи, які відповідають вимогам типових форм, затверджених Постановою № 148

 

Нагадаємо, що Нацбанк пропонує надати можливість суб’єктам господарювання протягом шести місяців привести свою діяльність з використання форм первинного обліку касових операцій до вимог нового Положення №148. Проте поки що ці норми залишаються лише проектом.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»